Employer branding

Trekt u talenten aan met uw werkgeversmerk?

In de praktijk zien wij bij het MKB en familiebedrijven dat de focus en uitstraling veelal gericht is op het product of dienst.

Men is zó naar binnen gericht dat de communicatie naar buiten toe niet aan bod komt. Het zit niet in de cultuur om zichzelf op de borst te kloppen of met anderen te delen wat men in huis heeft. Men ziet gewoonweg het nut hiervan niet in. AU,dat is pijnlijk voor uw organisatie! 
Hoe wordt u nu als werkgever beschouwd en ervaren door uw medewerkers en toekomstige medewerkers? Een sterk werkgeversmerk?

Definitie Employerbranding:
Het zijn díe activiteiten die een organisatie onderneemt om enerzijds het werkgeversmerk authentiek en onderscheidend op de arbeidsmarkt te positioneren om de juiste medewerkers aan te trekken. Anderzijds om huidige medewerkers te boeien en (ver)binden en na het dienstverband als ambassadeur bij de organisatie te blijven betrekken.

Consequenties

Daardoor zijn een heleboel positieve aspecten niet zichtbaar voor de eigen medewerkers, laat staan voor potentiële medewerkers op de arbeidsmarkt. U haalt moeilijk talent in huis, bent niet voldoende onderscheidend, geen ambassadeurs, minder tevredenheid eigen personeel en verliest u het van de concurrent.

Verleiden & zichtbaarheid

De tijd dat de sollicitant een potentiële werkgever moest imponeren, is toch echt voorbij. De kandidaten staan weer aan het roer. Het is nu aan u als potentiële werkgever, om de kandidaat te verleiden en zichtbaar te zijn. Het zijn de sleutelwoorden om een brug te slaan naar talent en uw concurrentie op de arbeidsmarkt. Kortom werk aan de winkel met Employer branding.

Employer branding

Maak het verschil

Til uw employer branding naar een hoger plan. De activiteiten spelen een belangrijke rol bij het aantrekken en behouden van het juiste talent voor uw organisatie.
Weet uw organisatie niet goed hoe hierop in te spelen? Wilt uw organisatie meer inzicht krijgen & stappen maken om de juiste talenten aan te trekken? Vraag nu de gratis werkgeversmerk scan aan!

Opbrengsten?

+ positief effect op de resultaten,
+ bijdrage aan verkorting time to hire,
+ meer gericht op toekomst, betere ‘fit’ vol langer termijn,
+ uitstraling van een aantrekkelijk werkgever,
+ professionalisering van het selectie proces, interviews en bijpassende communicatie.

Wie zijn wij?

Als ervaren en gepassioneerd recruitment specialist hebben wij veel inzicht en kennis verkregen bij diverse bedrijven. Wij geven advies en gaan praktisch en concreet aan de slag met verbeteringen/ aanpassingen binnen uw organisatie. Een enthousiaste en open communicatie met duidelijke planning.

Wij kennen de kneepjes van het vak. Voor meer informatie over deze waardevolle dienstverlening, maak nu een afspraak voor een gratis werkgeversmerk scan.

Gratis scan aanvragen

Referenties

  • "Enthousiasme, persoonlijke betrokkenheid en gedrevenheid zijn enkele trefwoorden waarmee Pro-Link zich onderscheid van andere werving- en selectiebureaus. En daarmee kan ik Pro-Link dan ook van harte aanbevelen!"

    Walter, Supply Chain Specialist